Tuinkalender April

Tuintips in de tuinkalender van april

Wat is er deze maand te doen in de tuin? Bekijk onze tuintips in de tuinkalender van april. Wij delen onze tips over tuinonderhoud,het gazon,de vijver,beplanting,vaste planten,bomen,struiken,snoeien en de moestuin.

De tuin in april

Nieuw leven en kleur in de tuin is eindelijk weer aangebroken. De planten zijn in volle bloei en de tuin ruikt weer fris naar de lente. De natuur geniet weer van de langere dagen. De vogels maken nestjes en veel dieren worden weer wakker na een lange winterslaap. Kortom, het seizoen is weer begonnen en er is genoeg werk te doen. De tuin kan wel weer wat nieuwe soorten beplanting gebruiken… Er zijn een aantal prachtige bloemetjes die nu groeien. Plant ze in een grote bak met speciale grond, zodat er een creatie van originele en fleurige bloemetjes ontstaat.

Het onderhoud  van het gazon in april
•Controleer het gras op rotte, kale of zieke plekken. Steek voor een snel resultaat de rotte of lelijke plek in een vierkant uit en leg in het ontstane gat een op maat gesneden plag gras. Ook kun je gelijk de plekken met grof gras verwijderen en opnieuw inzaaien of op de snelle manier behandelen.
•Het gazon kan alweer gemaaid worden. Niet alle grassoorten groeien even snel. Dit heeft als gevolg dat het gazon er voor de maaibeurt na de winter er erg hobbelig uitziet. Ook is er verschil in de kleuren groen te zien.
•Langs de randen van het gazon liggen vaak klinkers. Loop met een snoeischaar langs en knip al het gras dat over de klinkers groeit af. Zo ziet het gazon er voor het oog weer strak uit. Als er gemaaid wordt kan de maaimachine gemakkelijk over de klinkerrand gereden worden. Graskanten afsteken is dan niet nodig.

Het onderhoud van de vijver in april
•De vijver kan weer helemaal opgeschoond worden. De oude resten en dode bladeren van waterplanten kunnen de vijver uit. Dit kan eventueel met een speciaal schaartje zodat je het vuil op afstand kunt verwijderen.
•Zorg voor voldoende zuurstof in de vijver. Dit kan door eventueel wat nieuwe planten in de vijver te plaatsen. Ook kun je nu de pop weer in de vijver plaatsen. .
•Versier je vijver eens op een andere manier. Er zijn leuke mini waterlelies die heel leuk in jouw vijver staan. Ook langs de vijver bloeien nu de eerste bloemen, het is leuk om hier een vrolijke bloem bij te planten. Te denken valt aan de gele dotterbloem

bloesem
Beplanting in april
•Laat citrusboompjes, fruitboompjes en andere zwakkere boompjes en planten langzaam aan de kou wennen. Je kunt dit doen door ze regelmatig buiten te zetten en ze 's nachts weer binnen te zetten, omdat ze maar een klein poosje vrieskou kunnen verdragen.
•Heb je in het najaar geen heesters of rozen geplant en wil je deze alsnog in de tuin? Dan is het nu mogelijk om ze alsnog te planten. De rozen zullen deze zomer al volop bloeien.
•April is een mooie maand om de beplating goed te bemesten. Het voorjaar is voor mesten een prima tijd, want de planten nemen rond deze tijd de voedingsstoffen optimaal op.
•In bakken met glasplaatje of kamerkasjes kun je eenjarige, tweejarige of vaste planten voorzaaien. Als je dit al in maart hebt gedaan, dan is het nu tijd om de jonge plantjes voorzichtig te verpotten.

De moestuin in april
•Wil je een kruidentuin aanleggen? Dan is het nu het juiste moment. Anijs, Venkel, Peterselie, bonenkruid en noem maar op, mogen nu volop in de grond gezaaid worden.
•Het is weer tijd om druif te planten. Doe dat wel echt deze maand. De druif kan het best tegen een zuidmuur of een schutting gezet worden. Zo wordt het knakken voorkomen en de beste groei bevordert.
•Het is weer tijd om voorbereidingen te treffen zodat je deze zomer weer verse aardbeien kunt eten. Maak als eerste het aardbeienbed goed schoon. Haal eventueel de te groot uitgroeiende planten op en plant daarvan de jongste delen.
•Groenten staan graag op een zonnige en lichte plaats. Toch zijn er veel soorten die in minder goede omstandigheden ook goed groeien. Dit zijn aardappelen, erwten, spinazie, tuinbonen, rabarber, andijvie, spruitjes en tuinkers.

Snoeien in april
•Vanaf april komt het maandelijks onderhoud weer om de hoek kijken. Snoei elke maand de hagen, zoals liguster, leylandii en taxus. Maai in ieder geval elke maand het gras en bemest het gazon ook op zijn tijd.
•Coniferen kunnen het best regelmatig licht gesnoeid worden zodat ze niet te breed worden.

•Knip de uitgebloeide bloemen van de rozen er regelmatig uit zodat ze langer zullen bloeien.

Ons assortiment

Blader eens door ons uitgebreide assortiment. Onze producten zijn onderverdeeld in de volgende categorie├źn: